Over mij

Alice Huitink-Becking. Geboren 03-01-1942 in Winterswijk, nu woonachtig in Varsseveld.

Na het afronden van mijn studie NXX (lerarenopleiding), gaf ik 35 jaar les in o.a. gezondheidskunde en handvaardigheid.

Al heel lang koesterde ik de wens om te gaan schilderen. Mijn man wist dat en gaf de aanzet tot het verwezenlijken van mijn schilderdroom. Hij schoof me een kleine advertentie uit de krant onder de neus met de woorden: ” Je wilde toch zo graag schilderen, neem contact op en ga aan de slag”.
Eind december 2000 begon ik met mijn eerste schilderles.

Vanaf dat moment heb ik les gehad  van verschillende kunstenaars, o.a. Paul Dekkers, Bernhard Engbers en volgde ik workshops bij o.a. Karla Kassenaar. Sinds 2006 schilder ik bij Vera van Loon, Latente Talenten in Halle. Mede daardoor kan ik me blijven ontwikkelen.
Mijn passie voor het schilderen is steeds groter geworden.

Ik word geïnspireerd door mijn intuïtie, emotie, wat ik beleef en zie. Dat vertaal ik met behulp van acrylverf, olieverf op waterbasis, pastelkrijt, penselen, paletmessen en vaak ook met mijn vingers, in kleur, vorm, compositie. Vaak gebruik ik ook allerlei materialen die ik in het dagelijks leven tegenkom. Tijdens die vertaling probeer ik, het gevoel dat ik had, vast te houden. Zo ontstaan vaak vormen, kleuren en composities die meer uitdrukken dan de beredeneerde werkelijkheid.
Meestal start ik met veel expressie en ga met een schilderij door tot elk vlakje, elke streek precies op de juiste plaats en in de juiste tint staat zodat er balans en harmonie in het werk is.

Mijn werk is vaak abstract en heeft een heel eigen toets.